Rise Online World

From Rise Online Wiki
(Redirected from Rise Online)
Other languages:

Rise Online World (Rise Online), Rokosoft'a bağlı Rokogame Studios tarafından geliştirilen Türk yapımı bir MMORPG yani devasa çok oyunculu çevrim içi rol yapma oyunudur.

Irklar

Rise Online'da Protean ve Lunaskar adlı iki ırk yer almaktadır. Irk seçimi, görsellik haricinde oynayışta hiçbir fark yaratmamaktadır.

Sınıflar

Rise Online'da 4 temel sınıf yer almaktadır: Rogue, Warrior, Priest ve Mage.

Rise Online Sınıfları
Sınıf Rol Açıklama
Rogue Assassin Suikastçiler tekli hedeflere inanılmaz derecede yüksek hasar vururlar. Rakiplerini beklenmedik bir şekilde yakalayarak saldırmalarını sağlayan kamuflaj yeteneği bulunur. Büyücülerin korkulu rüyalarıdır.
Archer Büyücülerden sonra en iyi menzilli hasar vuran sınıflardan biridir. Büyücülere nazaran hareket kabiliyeti ve savunmaları daha yüksektir. Okçular, uzun menzilli saldırılarla hem tek hem de birden fazla düşmanla savaşmada uzmanlaşmıştır.
Warrior Attacker Saldırı gücü yüksek savaşçılar tüm savaşların vazgeçilmezi ve en ön saflarda yer alan birimleridir. Tek el ve iki el ile kullanılabilen birçok silahta uzmanlaşmıştır. Krallıklar arası savaşlarda kırılma anına hep bu savaşçılar neden olmuştur.
Defensive Savunmacı savaşçılar krallıklarda bulabileceğiniz en yüksek savunmaya ve hayatta kalma becerisine sahip sınıftır. Tüm dikkati üzerine çekerek büyücü ve okçu gibi diğer yüksek hasar verecek birimlere zaman ve fırsat yaratırlar.
Priest Buffer Büyük savaşlarda ayakta kalabilmek için büyük yardımlar gerekir. En iyi yardım sınıfı olan Priest; tekli ve grup güçlendirme yetenekleri sayesinde yakınındaki birçok savaşçıyı koruma altına alır ve gelen saldırılara karşı savunmaları artırır.
Debuffer Güçlerin çarpışmasında dostlarınıza destek olmak kadar rakibi zayıflatmak da önemlidir. Tekli ve grup güçsüzleştirme yetenekleriyle düşmanı savunmasını kırmada önemli bir rol üstlenirler.
Healer Savaşmak için en temel gereklilik hayatta kalmaktır. Tekli ve grup iyileştirme yetenekleri sayesinde yakınındaki birçok savaşçının daha uzun süre hayatta kalmasını sağlarlar.
Mage Fire Alev büyücüleri ateş elementinden aldıkları güçle bulundukları bölgeye yıkım getirirler. Grup birliklerini yakarak yok etmede etkilidirler ancak sağlıkları ve savunmaları düşüktür.
Glacier (Ice) Buz büyücülerinin attıkları her adım dondurucu soğukların habercisidir. Su elementini en etkili şekilde kullanarak kendilerini savunabilir ve düşmanlarına büyük hasarlar verebilirler.
Lightning Yıldırım büyücüleri gökyüzü üzerinde etkileyici bir güce sahiptir. Yıldırımları kullanarak kısa mesafelere ışınlanabilir ve düşmanlarını şaşırtabilirler.